Vandrarhem Visby

På vår- och sommarhalvåret åker ett stort antal turister till Gotland för att uppleva och upptäcka ön. Utöver mäktig natur och Astrid Lindgrens värld drar både politikerveckan och medeltidsveckan mängder av besökare.

För de som vill hålla nere kostnaden för boende är vandrarhem kanske det bästa alternativet. Till skillnad mot vandrarhemmen i större städer som Stockholm finns ett mer begränsat, men kanske mer genomtänkt utbud.

Hitta och boka vandrarhem

Att Gotland har stor turistnäring är mycket tydligt utifrån att det finns flera webbsidor som marknadsför boende, transport hit och vad man kan göra på ön. Det är därmed mycket enkelt att hitta flera olika vandrarhem och jämför dessa utifrån vad man efterfrågar för boende. Några av dessa sidor är Destinationgotland.se samt Gotland.net.

Självklart finns även många av vandrarhemmen på bokningssidor som Hotels.com och liknande tjänster. Här går det även att sortera dem utifrån vilken prisnivå man kan acceptera, om de tillåter husdjur m.m. Ytterligen en väg är att ringa till turistbyrån i Visby vilka kan visa olika boenden och delvis hjälpa till med bokning.

Att tänka på – Vad vill du uppleva?

Lugnt eller närheten till pulsen?

Visby Fängelse är ett vandrarhem som har en utomhusrestaurang för 250 personer bara vägg i vägg med vandrarhemmet. Här är det alltid nära till stadspulsen. Det kan ställas mot Krukmakarens hus som är Frälsningsarméns vandrarhem i centrala Visby som har en strikt policy för att ha en 100% drogfri och alkoholfri miljö.

Historia eller nutid

Visby andas minst sagt historia och detta är något som en del vandrarhem tagit till vara på. Bo exempelvis innanför murarna på Visby Logi som har sina vandrarhem i hus från 1600-talet och 1700-talet. Ett annat exempel är Visby Vandrarhem som ligger precis vid ringmuren. Ät frukost eller lunch vid den och lär dig mer om stadens historia.

Innanför murarna – eller utanför

Att bo innanför murarna betyder att du har gångavstånd till det mesta. Det kan inte minst vara skönt om man lätt vill kunna ta sig hem en stund mitt på dagen. Men det finns även vandrarhem och andra boenden utanför murarna. En fördel är att dessa kan ge en finare och lugnare omgivning.