Vandrarhem Uppsala

Billigt, centralt, sovsal eller eget rum? Vad prioriterar du i val av vandrarhem? I Uppsala finns ett flertal vandrarhem att välja på och alla erbjuder betydligt billigare boende än hotell.

Men då får man istället nöja sig med lite lägre standard och gemensamma badrum. Dessutom är det inte alltid frukost ingår i priset – eller ens går att köpa. Du kan läsa mer om standarden på vandrarhem i vår utförliga guide.

Hitta rätt vandrarhem

De flesta (men inte alla) vandrarhem är listande på bokningssidor så som exempelvis Hotels.com. Fördelen med att söka boende via en sådan tjänst är att de olika vandrarhemmen kan sorteras utifrån flera olika önskemål. Det går exempelvis att enbart visa de som har gratis wi-fi, gratis frukost eller tillåter husdjur.

På dessa sidor finns även en stor mängd recensioner och betyg vilket gör att man lätt kan se vad andra gäster tyckt om boendet.

En annan väg att hitta ett passande vandrarhem är att söka på Google efter ”Vandrarhem Uppsala”. Högst upp kommer då Google Maps att presenteras. En karta över vandrarhemmen som direkt visar de aktuella priserna för kommande natt. Härifrån går det även att boka nätter.

Är du medlem i STF, eller vill av annan anledning vill bo på ett STF-anslutet vandrarhem, hittas dessa listade på STF´s hemsida. De vandrarhem som är anslutna behöver följa vissa regler vilket därmed innebär en viss kvalitetsstämpel.

De flesta vandrarhem hittas centralt eller de centrala stadsdelarna Fjärdingen, Fåhagen och Kungsängen

Att tänka på:

Enskilt rum eller delat rum

Bokas en säng i ett flerbäddsrum kan även andra personer sova i detta rum. Enda sättet att vara säker på att få sova enskilt är att boka ett singelrum.

Reception och incheckning

Många vandrarhem har receptionen enbart öppen dagtid. Hos vissa går det däremot att både checka in och checka ut utanför receptionens öppettider. Detta med en kod som ges ut vid bokning.

Frukost

Det är sällan att frukost ingår i priset även om det förekommer. Ofta erbjuds det mot tilläggskostnad men det finns även vandrarhem där du måste ta med egen frukost. Kan vara värt att kontrollera i förväg.

Exempel på centrala vandrarhem

  • Hotellcentralstation – Har både hotell, lägenheter och vandrarhem. Finns på tre ställen Uppsala. Alla med mycket hög standard på rummen och dess service.
  • Uppsala City Hostel – Modernt och fräscht vandrarhem mitt i centrala Uppsala. Allt från de billigaste sovsalarna till enkelrum. Största rummen har fyra bäddar.
  • Uppsala vandrarhem – Hotell och vandrarhem i samma byggnad. Som gäst till vandrarhemmet ingår alltid slutstädning och sängkläder. Stor frukostbuffé kan köpas som tillval.