Vandrarhem Helsingborg

Planerar ni semester i Helsingborg eller bara vill sova över en natt innan färden går vidare över till Danmark? Det finns flera vandrarhem att välja på i minst sagt olika prisklasser. De billigaste nätterna hittas genom att sova i sovsalar. Det kostar då ”ett par hundra kronor”.

Samtidigt finns det betydligt mer bekväma boenden som är i närheten av hotellstandard. Skillnaden kan då enbart vara att det inte finns toalett och dusch på rummet. Är du osäker på ditt val kan du läsa mer om att bo på vandrarhem rent generellt.

Jämför, sortera, filtrera

Det finns flera vägar till att hitta ett passande vandrarhem.

Bokningssidor

Flera av de större bokningssidorna har de flesta vandrarhemmen i Helsingborg listade. Det gäller exempelvis Hotels.com, Trivago, Bookings m.fl. Välj vilket datum du vill ha boende och få en rad vandrarhem presenterade som har lediga rum dessa datum.

Via dessa tjänster kan även filtrering ske vilket gör att du exempelvis väljer att enbart titta på boenden som fått högt betyg av tidigare gäster eller som maximalt kostar 500 kr per natt. Enkelt sätt att ställa flera vandrarhem mot varandra.

STF hemsida

Det finns 11 vandrarhem i Helsingborg som är anslutna till STF (Svenska Turistföreningen), vilket får sägas vara i klass med större orter som Uppsala.  På deras webbsida går det att söka efter ”Helsingborg” varpå alla anläggningar kommer presenteras. Via deras sida går det att boka rummen och är du medlem i STF ges viss rabatt.

Google Maps

Google visar de flesta vandrarhem via deras tjänst ”Google Maps”. Genomförs en sökning på Google kommer därmed vandrarhemmen markeras ut med små flaggor på kartan.

Vandrarhemskartan.se

Listar vandrarhem och visar recensioner samt betyg på dessa utifrån tidigare besökares åsikter. Lättöverskådligt och enkelt att hitta rätt.

I likhet med de flesta städer är de flesta vandrarhem belägna centralt kring stadskärnan. Exempelvis kan Cityvandrarhemmet och Helsingborgs vandrarhem nämnas som bara ligger ett par hundra meter från Centralstationen. Men det finns även en bit utanför stadskärnan. Bland annat finns vandrarhem i Hittarp, Domsten och Gunnarlunda.

Exempel på vandrarhem i Helsingborg

  • Helsingborgs Vandrarhem – Mycket centralt vandrarhem med gångavstånd till centrum, busstation och tågstation.
  • Cityvandrarhemmet – Vandrarhem med enbart privata rum som liknar hotellrum. Däremot är det gemensamma toaletter och badrum. Frukostbuffé ingår i regel i ordinarie pris.
  • Nyckelbo vandrarhem – Mysigt och hemtrevligt boende för dig som gärna bor nära naturen och havet. Har bastu, TV-rum, Wi-fi och gratis parkering.