Vandrarhem Stockholm

Vill du boka ett billigt boende i Stockholm så är det vandrarhem som ska väljas. Det är prisvärt oavsett om du vill bo så billigt som möjligt i en sovsal eller hellre väljer eget rum.

Vill du bo centralt med bara några minuters gångväg till Drottninggatan eller hellre i ett naturskönt område i någon förort? Det finns vandrarhem oavsett önskemål.

För den som inte har något emot att pendla en bit så kan även Håknäs vara ett bra alternativ till ett mer centralt boende.

Hitta passande vandrarhem

Med ett stort utbud av vandrarhem och hostels i Stockholm finns det något för nästan alla smaker. De hittas enklast via bokningssiter på internet där det går att söka och filtrera utbudet helt efter de önskemål man har. Här kan exempelvis Hotels.com och Bookings.com nämnas.

Innan du börjar leta kan det även vara klokt att se vad du kan förvänta dig för standard på vandrarhem rent generellt.

Ett alternativ är att använda sig av vandrarhemsskartan.se där användare recenserar och lägger upp bilder på vandrarhem över hela Sverige. Med interaktiv karta går det även att se var de olika vandrarhemmen hittas i Stockholm.

Genom att välja ett STF-anslutet vandrarhem är man säker på att de uppfyller vissa kriterier gällande service, kvalité och säkerhet. Som STF-medlem ges även rabatt på dessa boenden. Medlemmar får även 10 % på alla resor via SJ samt rabatt på medlemsaktiviteter.

Via Svenskaturistföreningen.se kan samtliga vandrarhem ses som är anslutna till STF. Även här går det att se var de ligger via en interaktiv karta. Från deras hemsida är det möjligt att boka de olika vandrarhemmen.

Ett mer udda boende

En fördel med vandrarhem är att lite mer udda boendeformer kan hittas. Vid Slussen ligger exempelvis en båt förtöjd som är vandrarhem/hotell. De små hytterna är rummen och frukostbuffén serveras uppe i kabyssen.

De är knappast ensamma om att erbjuda vandrarhem på en båt. Det kanske mest kända vandrarhemmet i Stockholm med denna lösning är STF af Chapman på Skeppsholmen.

Ett annat alternativ är vandrarhemmet Långholmen som är ett av många gamla fängelser som byggts om till vandrarhem. Ett unikt boende där både hotell och vandrarhem finns under samma tak.

Exempel på centrala vandrarhem

  • Af Chapman – Boende på båt eller i ett stort hus
  • Citylodge – Med shopping bara runt hörnet
  • City Backpackers – Billigt och enkelt
  • Interhostel – Ett av de billigaste alternativen. Främst för ungdomar och backpackers.