Håknäs Vandrarhem

Med 400 meter till E4:an är Håknäs vandrarhem ett smidigt och prisvärt boende för de som bilsemestrar och vill ha ett bekvämt boende söder om Stockholm. Många turister bor även här för att sedan ta kollektivtrafiken in till Stockholm på dagarna. På så sätt slipper man rusningstrafiken och kan bo ett lugnt område.

Det är helt enkelt ett bra alternativ till vandrarhemmen som ligger i centrala Stockholm.

För dig som inte bott på vandrarhem tidigare rekommenderas det att läsa lite om hur vad du bör tänka på innan din vistelse.

Rummen

Håknäs Vandrarhem erbjuder både enkelrum, dubbelrum, trebäddsrum och fyrbäddsrum. Dubbelrummen finns både med två enkelsängar och våningssäng. Det största rummet är ett fyrbäddsrum med två våningssängar. Fem av rummen ligger på bottenvåningen och har därmed fin sjöutsikt.

Gästerna delar på de fem toaletter och fem duschar som finns tillgängliga i gemensamma utrymmen. Man kan även umgås i Annexet där det både finns sällskapsrum och ett kök för självhushåll.

Frukost

Är det grupper på minst 8 personer kan frukost bokas i förväg. I annat fall finns inte frukost tillgänglig på vandrarhemmet utan man får därmed använda köket i annexet.

I vissa fall kan frukostpåse beställas vilket innebär att man får med sig en påse att äta på rummet eller på resan. Påsen kan exempelvis innehålla en kaffe, en juice och en smörgås.

Öppettider samt in- och utcheckningstider

Håknäs vandrarhem har öppet året om och incheckning sker från 14:00. Senaste tiden att checka in är 20:00. Däremot finns det undantag under sommarmånaderna. Då måste incheckning ske före 18:00. Har inte gästen kommit innan dess släpps bokningen så att någon annan gäst ges möjlighet till boende.

Utcheckning förväntas ske senast 10:00 på vardagar och 12:00 på helger och helgdagar. Önskar man stanna längre än ordinarie tid för utcheckning kan detta ofta ordnas men då mot viss avgift.

Hitta hit

Vandrarhemmet ligger bara 400 meter från E4:an men ändå i ett skyddat och lugnt läge. Från Södertälje är det ca 10 km till dem rakt söderut.

Tack vare dess läge är det ett smidigt sätt att bo för de som vill jobba eller turista i Stockholm men inte vill ta med sig bilen in i storstaden. Man bor på Håknäs vandrarhem, tar bilen till pendeln och åker sedan kommunalt fram och tillbaka över dagen.

Med bil:  Sväng av på avfart 141 (trafikplats Järna). Sväng sedan vänster i riktning mot Yttertjärna. Vid en Circle K bensinstation, ta vänster direkt efter denna. Redan efter 200 meter finns nu skyltar som guidar gästerna fram till vandrarhemmet.

Kommunalt: Enklast är att börja med pendeltåget till Järna. Därifrån tas buss nummer 502, 784 eller 788. Ett alternativ är att åka ta pendeln till Södertälje Centrum eller Hamn och därifrån ta buss nummer 784 eller 788.