Röda hus med vita knutar

3318599-stensjo-by

Eksjö trästad

4992237-gamla-stan-in-eksjo-sweden-lady-riding-her-bike-on-arent-byggmastares-gata

Småländsk natur

6167384-jarnvagen

Vandrarhem i Småland

Småland är ett stort landskap i södra Sverige med lång kust mot Östersjön. Bilar du genom Småland kan du ta dig tid att stanna och beskåda några av de många runinskrifter som finns utmärkta längs vägarna. Småland är ett idylliskt landskap för att ta in på små vandrarhem och njuta av vad omgivningen har att erbjuda. Exempelvis finns det 67 registrerade fornborgar att ta en tur runt.

Utomhusaktiviteter är det ingen brist på. Ta dig an cykelleder, vandringsleder, spännande höghöjdsbanor i träd eller besök en orörd urskog i Norra Kvills nationalpark.
Oavsett vart det bär av så kan du pusta ut på något av Smålands hemtrevliga vandrarhem. Känn dig som hemma på dina äventyr, eller bo på herrgårdar med utsökt mat.

Varför skall man bo på ett vandrarhem i Småland?

Är du på bilresa genom södra Sverige är det sannolikt att du passerar Småland. Låt inte vägen vara enbart en transportsträcka, utan passa på att stanna några nätter under resan. Smålands resmål erbjuder mycket att se och göra. Besök aktuella utställningar, det välkända tändsticksmuseet eller gamla imponerande kyrkor. Bo på herrgårdar omgjorda till vandrarhem, en röd stor stuga i skärgården eller en gammal folkhögskola. Gör kvällarna och nätterna lika minnesvärda som dagens upplevelser.