Öppna landskap

001

Mathantverk

007

Öresund

006

Vandrarhem i Skåne

Skåne med sina öppna landskap och många vackra skånegårdar bjuder in till härliga sommarsemestrar, men Skåne bjuder även på upplevelser året om. Öresundsregionen är porten till Europa. Härifrån är en bra utgångspunkt för en biltur runt i Europa eller en kortare tur över dagen. Bor du på ett vandrarhem i Helsingborg eller Malmö har du en bra startpunkt för dina resor.

När är det bäst att besöka Skåne?

Att besöka Österlen när vårblommorna blommar och på hösten när skörden är som bäst rekommenderas. Som många besökare årligen upplever, är det en underbar tid för både kropp och själ. Vi hjälper dig hitta rätt vandrarhem för att göra din upplevelse ännu bättre. Här kan du ta dig tid till att vandra, äta god mat och upptäcka små konstutställningar och ateljéer.
Skåne kallas ibland för Sveriges Toscana - här finns nämligen många små gårdsbutiker med mathantverk och ett flertal lokala vinproducenter. Skåne är helt klart ett resmål för livsnjutare, med god mat och dryck och närhet till naturen. Hitta ditt boende, nära till dina favoriter.

Glöm inte bort alla sevärdheter på vägen! Detta inkluderar bland annat gamla kvarnar och guidade visningar av ståtliga slott och gamla kyrkor. Under sommartiden bjuder Skåne på en mängd festivaler, konserter och teater. Om du besöker Skåne sommartid kan du passa på att ta ett dopp vid någon av Sveriges bästa stränder.

Välkommen till Skåne!