Norrköping

3051452-norrkoping-sparvagn-bild-5

Kolmården

8479922-giraffhuvudet (1)

Alvastra klosterruin

11986780-kloster

Vandrarhem i Östergötland

Beachcenter vid Varamobaden är ett mecka för friluftsaktiviteter som exempelvis kajak, vindsurfing, paddleboards och klätterbanor på höga höjder.

Spela golf bredvid Göta Kanals rofyllda atmosfär eller hyr en cykel för att utforska på egen hand längs kanalen. Besök själva kanalen och båtkryssa via broar, slussar och akvedukter.
Alla vägar i Östergötland leder till äventyr. Du hittar även hästridning i anslutning till avkopplande spaupplevelser. Naturligtvis behöver du också boende för nattvilan. Östergötland har mycket att erbjuda, så se till att vara väl utvilad inför nästa dags äventyr!

Vad finns det att göra för familjen i Östergötland?

För djurälskare och barnfamiljer är Kolmårdens djurpark det självklara stoppet på en resa genom Östergötland. Här kan man även stanna över natten, för att kunna få ut det mesta av djurparkens alla erbjudanden och attraktioner. Här ser du vilda djur från djungel och savanner på nära håll under spännande safarier i den nya linbanan. Den mest omtyckta attraktionen är Kolmårdens delfiner som får publiken att jubla av förtjusning! Delfinföreställningen är i världsklass och visas flera gånger om dagen.

Nära gränsen mellan Småland och Östergötland hittar du Vimmerby, där Astrid Lindgrens värld väntar på att få upptäckas. Här kan hela familjen ta del av hennes sagor på riktigt.

Ta dig tid för detta landskap och se till att boka bra vandrarhem för att vila upp dig under resans gång. Många intryck och upplevelser väntar!