Världsarvsgårdar

3481836-halsingegarden-ol-anders

Höga kusten

8766961-hoga-kusten

Järvzoo

4529247-lo

Vandrarhem i Hälsingland & Höga kusten

Hälsingland är ett vackert landskap i södra Norrland där man möts av skärgård, världsarvsgårdar, sommarteatrar, folkmusik, loppmarknader och en rik musik-, kultur- och berättartradition. Höga Kusten sträcker sig från Ångermanälvens mynning i söder till Skagsudde utanför Örnsköldsvik i norr.  Att allt fler bokar vandrarhem i Höga Kusten är ingen slump, här finns allt man kan önska sig.  Nära till havet, spännande upplevelser, surströmmingen på Ulvön, naturens stillhet och den underbara skärgården. Hälsinglands skärgård är en relativt okänd arkipelag mellan Höga Kusten och den berömda skärgården i Stockholm. 

Hälsingekusten kännetecknas av hamnar och fantastiska fiskarkapell, charmiga småstäder, gamla järnbruksmiljöer där tiden stått stilla och medeltida pilgrimsvandringsleder. Här finns alla typer av natur, från kustens skärgård och långa stränder till djupa skogar och berg. Naturen i Hälsingland är känd för sina blå berg och den mystiska vildmarken med björnar, lodjur, vargar och älgar. Det är lätt att hitta sina egna smultronställen i Hälsingland då det är tätt mellan platser för bad och fiske i älvar, sjöar och hav.

VAD KAN MAN GÖRA I HÄLSINGLAND OCH HÖGA KUSTEN?

Besök djurparken Järvzoo med den storslagna utsikten över dalgången och den vackra Järvsöbygden. På Järvzoo finns våra nordiska arter av däggdjur och fåglar i så naturliga miljöer som möjligt. Skogsvandra med guide till kristallklara sjöar och laga mat över öppen eld.

Upplev Hälsinglands historiska kulturarv.  Världsarvet Hälsingegårdar är sju stycken välbevarade gårdar som representerar de mer än 1000 gårdar och 400 dekorerade rum som fortfarande finns kvar på sin ursprungliga plats. Även interiörerna med dess särskiljande karaktärer är bevarade.

Boka ett personligt vandrarhem i Hälsingland och få nära till naturen och massor av utflyktsmål. Med vandrarhem blir ditt besök lite extra avslappnande och du får mer pengar kvar till annat. På vandrarhem väljer du nämligen själv vad du vill betala för och hur mycket vistelsen får kosta.