Dalahästar

liten dalahäst

Vasaloppet

2787551-kortvasan-vid-malet-i-mora-3

Dalkullor och karlar

liten spelmansstämma

Vandrarhem i Dalarna

Dalarna är landskapet där du hittar Sveriges dalkarlar och kullor. Denna traditionsfyllda del av Sverige har mycket att bjuda på under både vinter- och sommartid. Som Europas största vinterdestination hittar du vintertid bland annat utförsåkning i Borlänge, Vasaloppet med målgång i Mora och en mängd andra sevärdheter och aktiviteter. På sommaren kan du om du är atletiskt lagd ge dig på Vansbrosimmet i Vansbro och vandra i fjällen. Prova på en klassisk midsommar på landsbygden också!
Dalarna ligger i mellersta Sverige och är något av Sveriges hjärta, enkelt uttryckt.
Dalarnas många olika sidor och lokala smultronställen kan även upplevas genom de många olika vandrarhemmen. Du hittar lätt ett vandrarhem i närheten för ditt kommande besök.

Vad finns det för vandrarhem i Dalarna?

Frågan är, vilken typ av vandrarhem känner du för? Med otaliga alternativ hittar du något i varje prisklass. Vill du vakna upp till bruset från en älv, sova i gamla omgjorda tågvagnar eller se hur det är att bo i ett gammalt fängelse, så har du hittat till rätt landskap. Dalarna utlovar upplevelser för hela familjen eller kompisgänget. Välkommen på besök!